Завод, який працює самостійно
Годівля високопродуктивних корів
Ідеальний відбір корму
Полегшіть процес випоювання телят
Роботизація ферм України
Вода - найважливіша складова частина раціону тварин

  • +38 (0532) 65-65-67

Молозиво не заморожувати! Поради експерта

ЇЇ рекомендація проста. Якщо спиратися на поради доктора Ілкі Штайнхёфель, виробники молока не мають випоювати телятам розморожене молозиво. "При заморожуванні і відтаванні молозива втрачається  від 30 до 40% імуноглобулінів", стверджує експерт по вирощуваню телят з Саксонії на Форумі експертів по утриманню великої рогатої худоби палати сільського господарства Нижньої Саксонії в Ольденбурзі. 

Колострометр показує якість молозива

Замість того, щоб застосовувати резервні запаси замороженого молозива, вона радить випоювати  телят молозивом матері або запасом охолодженого молозива. "Свіже молозиво завжди повинно бути приорітетним  вибором, " сказала вона. Якщо є сумніви з приводу якості, тобто вмісту імуноглобулінів у молозиві, на її погляд має сенс підняти їх за допомогою синтетичних домішок. Рештки молозива за порадою експерта повинні зберігатися у холодильнику, при температурі від 4 до 6 ° С вони мають термін придатності шість-сім днів.
Два випоювання за шість годин
Вчасно, достатньо та якісно – поряд з якістю молозива відіграє вирішальну роль кількість та  час випоювання  першої дози.  За словами Штайнхёфель, недостатньо, щоб телята пили лише молоко матері. Вона закликає  випоювати  телятам протягом перших шести годин життя щонайменше 100 г імуноглобулінів, а  краще 250 г. При вмісті  приблизно 50  г  імуноглобулінів на 1 літр молозива означає, що теля повинно отримати від 4 до 5 л молозива. Штайнхёфель рекомендує розподілити цю кількість на  два прийоми молозива  - і перше відразу після отелення. Проте, вона застерігає від того, щоб регулярно випоювати телят пістолетом (зондом) оскільки це є нераціонально  та недопустимо.

За матеріалами німецького журналу Wochenblatt http://www.wochenblatt.com/landwirtschaft/nachrichten/kolstrum-nicht-einfrieren-8219.html