Завод, який працює самостійно
Ідеальний відбір корму
Полегшіть процес випоювання телят
Роботизація ферм України
Вода - найважливіша складова частина раціону тварин
Годівля високопродуктивних корів

  • +38 (0532) 65-65-67

Статті

Кукурудзяна паста

Кукурудзяна паста

Виробництво кукурудзяної пасти — це найдешевший спосіб заготівлі корму. Кукурудзяна паста має високі смакові якості, завдяки тому, що містить лише молочну кислоту, а рівень рН 4,2 відповідає найкращому силосу. Тварини поїдають продукт залюбки. Його перетравлюваність сягає 95% (завдяки вмісту легкорозчинних вуглеводів), що перевищує перетравлюваність комбікорму.
Роботизація вітчизняного тваринництва розпочалася!

Роботизація вітчизняного тваринництва розпочалася!

Фахівці, які працюють у молочному та м’ясному тваринництві, не з чуток знають, наскільки важливу роль в їхньому успіху відіграє кадрове забезпечення ферми. Особливо питання наявності свідомих кадрів стало актуальним у нинішній час масової міграції працездатного населення із сільської місцевості.
Комбікормовий завод мрії

Комбікормовий завод мрії

Улітку 2017 року група українських тваринників відвідала Латвію, щоб ознайомитися з передовим досвідом господарювання кращих представників аграрної галузі та під час екскурсій провідними молочнотоварними фермами і свинокомплексами цієї балтійської країни на власні очі переконатися в його результативності.
Молозиво не заморожувати! Поради експерта

Молозиво не заморожувати! Поради експерта

Якщо спиратися на поради доктора  Ілкі Штайнхёфель, виробники молока не мають випоювати телятам розморожене молозиво. "При заморожуванні і відтаванні молозива втрачається від 30 до 40% імуноглобулінів", стверджує експерт по вирощуваню телят з Саксонії.
Спостерігається поширення захворювання на вузликовий дерматит великої рогатої худоби!

Спостерігається поширення захворювання на вузликовий дерматит великої рогатої худоби!

Нодулярний дерматит великої рогатої худоби - контагіозна інфекційна хвороба, що характеризується персистентною лихоманкою, ураженням лімфатичної системи, набряками підшкірної клітковини і внутрішніх органів, утворенням шкірних вузлів (горбків), ураженням очей і слизових оболонок органів дихання і травлення.
День французької молочної ферми

День французької молочної ферми

День Французької молочної ферми відбувся 20 липня 2016 року в с. Сагунівці Черкаського району - на базі СТОВ «ЛОМОВАТЕ». Вже другий раз проходить такий захід на підприємстві, збираючи десятки компаній, товариств і фірм з метою обміну досвідом успішного інвестування і впровадження французьких технологій.
Користь від автонапувалки

Користь від автонапувалки

Науковці німецької вищої школи Оснабрюк (нім. Osnabr ck — місто на північному заході Німеччини) провели масштабні дослідження щодо впливу різного рівня інтенсивності вирощування телят голштинської породи упродовж перших трьох місяців їхнього життя на подальшу молочну продуктивність у період першої закінченої лактації.
Секрети американського успіху вирощування молодняку

Секрети американського успіху вирощування молодняку

За мету оптимального вирощування телиць американці ставлять не лише стабільні добові прирости, а й отелення у віці 20–24 місяці з масою 570 кг, а також максимальне виробництво молока вже в першій лактації. 
Румісан як джерело азоту

Румісан як джерело азоту

Включення до раціону корів добавок небілкового азоту, найчастіше кормової сечовини, в сучасній годівлі жуйних тварин розглядається як фактор кардинального здешевлення годівлі. Кормова сечовина є легкодоступним джерелом азоту, який іде на посилений синтез мікробного білка в рубці. Своїми коментарями щодо застосування кормової сечовини ділиться доктор сільськогосподарських наук, професор Подобєд Л.І.
"Найшвидший" протеїн для ВРХ

"Найшвидший" протеїн для ВРХ

У годівлі високопродуктивних корів протеїн є одним з основних і водночас найдорожчих компонентів раціону. В умовах постійно зростаючих цін на концентровані корми тваринники змушені шукати дешевші джерела протеїну. У раціонах жуйних за дефіциту білка певна його частина може бути поповнена небілковими азотистими сполуками. Найпоширенішою з-поміж них є кормова сечовина.
Збалансувати раціони по-німецьки

Збалансувати раціони по-німецьки

Основна проблема вітчизняного тваринництва — неправильний підхід до годівлі високопродуктивних молочних корів із високим генетичним потенціалом. Дуже часто в господарствах використовують неякісні й непоживні корми, до того ж у раціонах часто бракує енергії, а силос має підвищену кислотність. Звісно, все це ослаблює імунітет і спричинює різні хвороби.
Кормова сечовина – доступна білкова альтернатива?

Кормова сечовина – доступна білкова альтернатива?

Кормова сечовина  слугує коровам як джерело азоту для утворення мікробного протеїну  у рубці. Особливо доцільно збагачувати нею високоенергетичні раціони.
Кормова сечовина містить 46% азоту, завдяки чому можна дуже швидко і недорого компенсувати певний брак азоту в раціоні. При оптимальних умовах із  100 г кормової сечовини в рубці може утворюватись до  230 г мікробного протеїну, який разом із транзитним складає засвоєний протеїн.
Дещо про вирощування та силосування люцерни

Дещо про вирощування та силосування люцерни

Як відомо, одним із найбільш лімітувальних факторів молочної продуктивності корів є рівень забезпечення тонкого відділу кишківника протеїном. В умовах, коли закупівельні ціни на макухи та шроти піднялися в кілька разів за незмінної вартості молока, отримання ароматного люцернового сінажу з 22% сирого протеїну та оптимальним вмістом силосних кислот і буде реальним шансом економічного виживання більшості українських ферм.
Як зробити молочну галузь прибутковою

Як зробити молочну галузь прибутковою

Збільшити продуктивність корів на 4–6 т без додаткових витрат не так складно, за умови правильного підходу до відтворення та годівлі тварин.  Ціна на молоко залишилася низькою, а через здорожчання затратної частини його собівартість зросла в рази. Чи можливо у таких умовах зробити молочну галузь рентабельною? Фахівці ТОВ «Ефективні системи у тваринництві», спираючись на європейський досвід, стверджують, що це таки можливо, про що й розповіли аграріям України, які взяли участь у семінарі "Молочна зірка" на базі ДП «ДГ імені Декабристів» Миргородського району. 
Вічна тема: Хто винен? Що робити?

Вічна тема: Хто винен? Що робити?

Ці питання та відповіді як  матриця підходять майже на всі випадки нашого життя. Чому так сміливо? Тому що вже  тисячі фахівців по всьому світу майже в один голос зробили висновки, що майже все, що відбувається у нашому житті, є наслідком наших дій вчора, сьогодні та завтра.